Hairdusting: Elk haar zul je op een gegeven moment moeten knippen. Hoe vaak dit zal moeten is afhankelijk van diverse invloeden zoals zon, wind, vervuiling, thermische beschadiging of gewoon door veroudering. Om je haardos gezond en fris te houden is het belangrijk regelmatig afgebroken en gespleten puntjes te verwijderen.

Uitstellen kappersbezoek

Misschien stel jij je kappersbezoekje ook wel uit omdat je graag langer haar wilt, je gewoon blij bent met je lengte, dus geen lengte wilt verliezen. Toch is het belangrijk om afgebroken en gespleten puntjes te verwijderen omdat deze anders verder naar boven, richting het gezonde haar kunnen splijten. HELP! Hierdoor sta je voor het grote dilemma:

  1. Je afgebroken en gespleten punten laten knippen en opnieuw enkele centimeters verliezen.
  2. Toch maar alles laten groeien, maar dan splijten je gespleten punten nog verder waardoor je met een lange, droge dunne haardos achterblijft.

Het is een fabeltje dat het haar niet meer groeit als je het niet regelmatig laat knippen. Wel zal je haar er dor en dun bij hangen en zullen je gezonde haren veel sneller aftakelen omdat de gespleten haar steeds verder naar boven gaan splijten.

Vroeger ging men ervan uit dat grote stukken afknippen op zo’n moment de enige optie was. Tegenwoordig blijkt dat je ook voor elk haartje afzonderlijk de gezonde en ongezonde lagen kan scheiden. Voortaan hoef je deze moeilijke keuze met Hairdusting niet meer te maken.

Wat is het?

Hairdusting betekent letterlijk ‘het haar afstoffen’. Bij deze techniek worden je afgebroken en gespleten punten ‘afgestoft’ in plaats van dat ze er afgeknipt worden. Eigenlijk moet je moet het zien zoals van die pluisjes die je van kleren afhaalt. Hairdusting vervangt geen knipbeurt, je haar zal uiteindelijk toch geknipt moeten worden. Het grote verschil is wel dat je dankzij deze techniek opvallend minder vaak de schaar in je lengtes moet zetten en je haardos er in het algemeen veel gezonder uitziet. Het is wel een tijdrovend klusje, want het kan al snel een uur in beslag nemen voor je lokken volledig “ont-stoft” zijn, maar dan heb je ook wel wat! 😉

Hoe werkt het?

Het haar groeit nooit allemaal gelijk, omdat iedere haar een eigen groeifase heeft. Daardoor heeft je haar verschillende laagjes en enkel de punten moet eigenlijk verwijderd worden van die haren die te veel zijn verouderd.

  1. Eerst gaan we het haar wassen. Er wordt ter afsluiting geen haarmasker o.i.d. gebruikt. Door het achterwege laten van een haarmasker o.i.d. worden later de afgebroken en gespleten punten beter zichtbaar.
  2. Vervolgens wordt het haar gedroogd met een föhn en borstel. Door het haar op deze manier te drogen verschijnen de afgebroken en gespleten punten vanzelf.
  3. Volgens worden de afgebroken en gespleten puntjes laag voor laag verwijdert.

Voor wie is Hairdusting interessant?

Voor iedereen die een lange bos met gezond haar wil, maar vooral voor mensen met beschadigd of fijn haar. Door het haar goed te verzorgen met een haarmasker, en je haar zo weinig mogelijk bloot te stellen aan thermische hitte door bijvoorbeeld een stijltang kun je jouw haardos langer mooi houden. Uiteindelijk zullen er alsnog afgebroken en gespleten punten ontstaan en is een knipbehandeling onvermijdelijk. Door Hairdusting kun je het haar weer langer gezond houden door het verwijderen van afgebroken, dode en gespleten puntjes, zonder lengte te verliezen!

Het is mogelijk om alleen een Hairdusting sessie te plannen of om deze te combineren met een knipbehandeling. Boek HIER je Hairdusting in.

Hairdusting €50,50 ·         Wasmassage
·         Drogen
·         Hairdusting
Hairdusting & Knippen €75,50 ·         Wasmassage
·         Coupe knippen
·         Drogen
·         Hairdusting
Upgrade Hairdusting- de luxe €15,00 ·         Verzorgende & hydraterende conditioner
·         Gestyled met bijv. borstel of stijltang