Haar, Visagie & Pedicure voor Alphen aan den Rijn e.o. voor bij je thuis of bij ons op locatie!

Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagels zijn een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Wij geven je tips om te voorkomen dat je nagels gaan ingroeien.  Ook leggen we uit wat de pedicure voor je kan doen om snel van de pijn af te komen.

 

Hoe ontstaan ingroeiende teennagels?

Meestal ontstaan ingroeiende nagels door:

  • Druk door slecht passend schoeisel
  • Verkeerd en/of te kort  knippen van nagels
  • Weke nagelomgeving door veel baden of zweten

 

Verkeerd knippen

Als je de nagel te kort knipt geeft dat verlichting vanwege tijdelijke drukvermindering. Maar hiermee is het gevolg uiteindelijk erger dan de kwaal.  Waarom? Het zachte gedeelte van de teentop kan zich dan namlijk over de teennagel krullen, zodat het ingroeien weer opnieuw begint. Het is de bedoeling dat nagels bescherming bieden voor de zachte teentoppen. Daarom horen de nagels minimaal 1 millimeter uit te steken voorbij de teentoppen. Nog een veelgemaakte fout is, dat de hoek van de nagel schuin weg wordt geknipt. Dit om ook direct pijnverlichting te geven, maar ook hierdoor kan de nagel steeds dieper in het zachte weefsel van de nagelwal binnendringen. Wanneer uiteindelijk het zachte weefsel binnendringt, ontstaat er een ontsteking. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg. AU!!

 

Behandeling

Probeer niet zelf langdurig een ingroeiende nagel te behandelen. De pedicure heeft daartoe instrumenten en medicamenten en kan er voor zorgen dat de nagel optimaal glad wordt gemaakt en eventueel dunner gefreesd. Bovendien kan de pedicure er voor zorgen dat de nagel drukvrij komt te liggen. Verder heeft zij diverse technieken voorhanden om herhaling van ingroeien te voorkomen.

 

Hoe kun je ingroeiende nagels voorkomen?

  • Knip de nagels altijd recht en niet te kort
  • Knip nooit de hoekjes van nagel rond af
  • Draag schoenen die voldoende ruimte geven bij de tenen

Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure na de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit voorkomt pijnlijke ontstekingen. Zolang er sprake is van een ontsteking mag de pedicure hier niets aan doen. In dit geval zijn er twee opties:

  • Bezoek aan de huisarts waarna, óf door de huisarts zelf óf door de chirurg, een hoek uit de nagel wordt weggenomen. Het resultaat is een blijvende beschadiging van het nagelbed en een naar verhouding zware ingreep waarbij men een aantal dagen met het been omhoog moet blijven zitten om bloedingen tegen te gaan.
  • Zorgen dat de ontsteking weggaat door 4 tot 5 keer per dag 10 minuten te weken in Biotex groen (vloeibaar). Zo gauw de ontsteking weg is, kunt je naar de pedicure.

Wij zijn t/m 12 augustus i.v.m. vakantie gesloten.
Je kunt wel al een bestelling plaatsen of online een afspraak maken.

Webwinkelbestellingen en correspondentie worden vanaf maandag 13 augustus weer opgepakt.

MOOI door Diana en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.