Haar, Visagie & Pedicure voor Alphen aan den Rijn e.o. voor bij je thuis of bij ons op locatie!

Kloven

Wat zijn kloven?

Verwaarloosd eelt met kloven als gevolg. Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. Oorzaak is vaak een droge huid of juist een verweekte huid.

 

Waar komen kloven voor, en wat is de oorzaak?

Aan de hiel ontstaan kloven wanneer de huid extra droog is, meestal in combinatie met overmatige eeltvorming. Aan de tenen door een verweekte huid.

Vochtige kloven tussen of onder de tenen ontstaan door een verweekte huid door overmatige transpiratie of door langdurig contact met water. Een belangrijke oorzaak is vaak een schimmelinfectie. Deze moet eerst worden behandeld met de juiste medicamenten. Daarbij is belangrijk de huid zo droog mogelijk te houden door middel van speciale voetpoeder.

Droge kloven aan de hiel wordt veroorzaakt door een verminderde talgafscheiding en een beperkte transpiratie-vorming geeft vaak kloven aan de hiel. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium een behoorlijk pijnlijke aandoening.

 

Hoe kun je kloven behandelen?

  • Bij vochtige kloven probeert de pedicure zoveel mogelijk infecties te bestrijden en voorkomen. Bij kloven door schimmelinfectie in een vergevorderd stadium zal de pedicure je adviseren de huisarts te raadplegen.
  • Bij droge kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd, met name de randjes van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel van elasticiteit van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing van droge kloven goed mogelijk.

Na deze behandeling zal de pedicure je adviseren en een behandelplan geven om de huid intensief te verzorgen. Intensieve verzorging  is noodzakelijk bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming.

 

Welk product kan ik gebruiken tegen kloven?

Süda Care – Kloven crème Intensief verzorgende crème voor zeer droge en gekloofde huid.

De kloven crème bevat een uiterst doeltreffende combinatie van vitamine en wortelolie. Deze bestanddelen bevorderen de huidfuncties. Vooral geschikt voor het behandelen van ruwe en gekloofde huid. (‘s-Avonds voor het naar bed gaan gebruiken.)

Wij zijn t/m 12 augustus i.v.m. vakantie gesloten.
Je kunt wel al een bestelling plaatsen of online een afspraak maken.

Webwinkelbestellingen en correspondentie worden vanaf maandag 13 augustus weer opgepakt.

MOOI door Diana en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.