Haar, Visagie & Pedicure voor Alphen aan den Rijn e.o. voor bij je thuis of bij ons op locatie!

Likdoorns

Een likdoorn is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Door overmatige druk of wrijving ontstaat er dus eelt ter bescherming van de huid.
Het is een misverstand dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Een likdoorn is dus eelt wat naar binnen wordt gedrukt (groeit).

Likdoorns komen vaak voor op de bovenkant van de tenen door niet goed passend schoeisel. Ook tussen de tenen is het ontstaan mogelijk, deze zijn vaak erg pijnlijk. Onder de voet verschijnen ze vaak onder de bal van de voet en wat minder vaak onder de hiel. Het krijgen van likdoorns heeft dus een oorzaak, deze dient aangepakt te worden willen ze niet terugkeren!

Er zijn verschillende soorten likdoorns:

 • Verheven likdoorn
 • Platte likdoorn
 • Weke likdoorn
 • Zaad likdoorn
 • Vasculaire likdoorn
 • Neuro-vasculaire likdoorn.

De oorzaak kan komen door:

 • Knellende schoenen.
 • Te grote, te smalle of zelfs te gladde steunzolen.
 • Hallux Valgus (knokkel aan de zijkant dan de grote teen)
 • Standsfwijkingen van de voet
 • Geen goede afwikkeling van de voet

Door druk in de schoen gaan likdoorns zich dan ontwikkelen

 

Behandeling:

De pedicure haalt eerst zoveel mogelijk eelt in de omgeving weg en kan dan de likdoorn goed benaderen. Natuurlijk is het verwijderen van de ene likdoorn eenvoudiger dan de andere likdoorn. Over het algemeen zijn de neuro-vasculaire likdoorn en de likdoorns onder de nagel het moeilijkst. Door het vakkundig wegsnijden door de pedicure en de gekwetste huid tijdelijk te sparen door drukvrij te leggen, is de kans groot dat de likdoorn wegblijft. Je kunt 2 à 3 dagen iets blijven voelen op de plek waar de likdoorn zat. Uiteindelijk zal dit gevoel verdwijnen. Alleen als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, bijvoorbeeld door het model of type schoen te veranderen, is het logisch dat zich over een tijdje weer een likdoorn vormt.

Wij zijn t/m 12 augustus i.v.m. vakantie gesloten.
Je kunt wel al een bestelling plaatsen of online een afspraak maken.

Webwinkelbestellingen en correspondentie worden vanaf maandag 13 augustus weer opgepakt.

MOOI door Diana en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.