Haar, Visagie & Pedicure voor Alphen aan den Rijn e.o. voor bij je thuis of bij ons op locatie!

Zweetvoeten

(hyperhidrosis plantares)

 

Waardoor ontstaan zweetvoeten?

Door warmte:
Bij een toegevoegde warmtebron, zoals in de zomer, zal de temperatuur van de opperhuid toenemen. Ook bij het drinken van warme dranken ontstaat er een prikkel. Zelfs bij het opwarmen van de spieren ontstaat er een prikkel.

Bij emotie:
Bij een plotselinge prikkel (een intense emotie) vermeerdert het zweten in de handpalmen, onder de voetzolen en op het voorhoofd. Het uitdrijven van zweet via de voetzool maakt een uitstoot van afvalstoffen mogelijk en zorgt voor een beter onderhoud van de vochtigheidsgraad van de hoornlaag. Daardoor wordt de toestand voor het lopen en sporten verbetert.

In sommige gevallen kan het zweten overmatig worden; Overmatig zweten komt in het algemeen voor bij:

   • Ziekte
   • Bepaalde endocriene stoornissen (afwijkende klierwerking)
   • Zwaarlijvige mensen
   • Suikerpatiënten

Naast een specifieke behandeling past men een behandeling toe op de huid met anti-transpiratie middelen

Plaatselijk overmatig zweten:
Wanneer de voeten overmatig zweten is er sprake van een echte huidaandoening. Men schat het aantal betrokkenen op ongeveer 25% van de bevolking. Wanneer het zweten in de zomer een alledaags verschijnsel is, dient men het hele jaar de overmatige zweten te behandelen.

 

Gevolgen van overmatig zweten:

Afbraak van de opperhuid:
Overmatig zweten wordt al snel een handicap door onaangename sociale, beroepsmatige en pathologische gevolgen. (hyperhidrose) Het bevorderd het doorweken van de huid en woekeren van bacteriën, de voetzool doet pijn, de huid is wit, “vol vocht” en zit vol met diepe groeven die de ontwikkeling van schimmelinfecties bevorderen (zwemmerseczeem). Dit verschijnsel komt veelvuldig voor bij mensen die voor hun werk laarzen of veiligheidsschoenen dragen die de verdamping van het zweet onmogelijk maken, hierdoor ontstaat er dus een soort sauna. Ook in de winter treft men dit verschijnsel aan bij mensen die hoge laarzen, slecht beluchte schoenen, winter- en skischoenen dragen.

Onaangename geuren:
De woekering van microben is de oorzaak van de onaangename zweetgeur (bromidrose), deze maken de huid alkalisch en dit kan leiden tot een superinfectie. Dit probleem komt tegenwoordig vaak voor bij jongeren die slecht geventileerde en ongeschikte sportschoenen dragen en bij volwassenen in het algemeen. De huid van de voeten wordt kwetsbaar en is het noodzakelijk om:
– De hoeveelheid van het zweten te verminderen en te regelen.
– De onaangename geuren weg te nemen
– De zuurgraad (pH) van de huid te reguleren
– De opperhuid te versterken

 

Verzorgingsadvies:

– ’s Ochtends: de voeten met lauwwarm water wassen. Goed nadrogen en insmeren met Voetdeo balsem van Süda Care. (Ook tussen de tenen)
– ’s Avonds: de voeten met lauw warm water wassen. Goed nadrogen en en insmeren met Voetdeo balsem van Süda Care. (Ook tussen de tenen)
– Twee maal daags schone sokken die in de kookwas kunnen. (Binnenstebuiten wassen.) Dit om schimmelvorming tegen te gaan. Tijdens de verschoning van sokken kun je de voeten inspuiten met Voetdeo spray van Süda Care.
Ook het gebruik van Süda voetbad is zeer aan te bevelen. Het is een reinigend verzorgingsbad, dat vermoeide en belaste voeten reinigt en verfrist. Het voetbad deodoriseert, desinfecteert en voorkomt infecties door de antibacteriële eigenschappen van het undecyleenzuur. Door de hydraterende eigenschappen in het voetbad wordt de huid weer zacht en elastisch.

Wij zijn t/m 12 augustus i.v.m. vakantie gesloten.
Je kunt wel al een bestelling plaatsen of online een afspraak maken.

Webwinkelbestellingen en correspondentie worden vanaf maandag 13 augustus weer opgepakt.

MOOI door Diana en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.