Is mooi , glanzend haar eigenlijk wel zo belangrijk?

Medisch gezien niet, maar op cosmetisch gebied zeer zeker wel!

Haar is feitelijk gezien eigenlijk dood, maar toch wordt er vaak gesproken over “dood & gezond” haar. Als we het over gezond haar hebben, bedoelen we meestal glanzend en makkelijk door te kammen haar. Het glanzen van het haar komt door lichtweerkaatsing tegen de buitenste laag. (cuticula) Het is daarom van belang dat de buitenste laag van het haar in een goede & gave conditie is.

In deze tijd borstelt, föhnt, stijlt en kleurt bijna iedereen zijn haar veelvuldig. Het krijgen van gespleten haarpunten lijkt daardoor bijna onvermijdelijk. Maar tegenwoordig is er een knipbeurt mogelijk met een thermisch mes, die de haarpunten kan verzegelen.

Hoe werkt het?

Bij een knipbeurt met een traditionele schaar of mes wordt de cuticula geopend. Daardoor wordt het haar gevoelig voor omgevingsstress wat kroezen en droogheid kan veroorzaken. Door de warmte van het thermische mes worden de haarpunten verzegeld: de lichaamseigen hydraterende en verzorgende substanties blijven behouden en beschermen het haar tegen schadelijke invloeden. Je haar krijgt een gesloten punt en kan niet meer gaan rafelen. Je houdt wekenlang dat “verse knipbeurt gevoel” omdat de structuur van het haar is verbeterd. Maar een éénmalige behandeling zal je niet voorgoed genezen van die nare gespleten haarpunten. Om voorgoed afscheid te nemen van dode- en gespleten haarpunten zal je met enige regelmaat (ongeveer om de 6 á 7 weken) je haar moeten laten behandelen met het thermische mes.

Het thermische mes heeft een temperatuur van ongeveer 130 graden, maar is echt volkomen pijnloos! Het enig verschil is een beter eindresultaat. Een behandeling met het thermische mes is aan te raden voor mensen met fijn, zwak en pluizig haar omdat het de rafelige uiteinden mooi glad maakt. Hierdoor ziet en voelt je haar er meer glanzender en volumineuzer uit. Ook is het een goede optie voor mensen die niet bereid zijn om hun lengte te offeren om schade te herstellen.

Durf jij deze nieuwe behandeling aan?
Maak snel een afspraak!