Beschrijving

Voor haar dat gevoelig is voor haaruitval.

 

STIMULATE | + 25% meer haargroei

Haarstructuur: Haar bestaat uit een sterke structurele proteïnen genaamd keratine. Elk onderdeel van haar bestaat uit drie lagen:

 1. De binnenste laag of medulla.
 2. De middenlaag bekend als de cortex. Dit deel geeft het haar sterkte en vorm. Het bevat ook een pigment dat het haar zijn kleur geeft.
 3. De buitenste laag staat bekend als de schubbenlaag. De schubbenlaag beschermt de cortex.

stimulate haarzakjeStructuur van de haarwortel:

De haarwortel maakt deel uit van een haar en ligt in de follikel of het haarzakje onder de huid. Het is het levende gedeelte van een haar. Het einde van een haarfollikel wordt ook wel bulbus genoemd. Het is het deel dat in de huid is ingebed. In elke bulbus bevinden zich de huidpapillen en deze bevatten enkele kleine bloedvaten. In het binnenste van de huid worden de haarfollikel van in- en externe haarzakjes omgeven. Het externe haarzakje van een haarfollikel reikt tot in de epidermis oftewel de bovenste huidlaag.

 

stimulate groeifase

 

 

De Haargroei Cyclus:haarfolikels groeien in herhaalde cycli die onderverdeeld worden in drie fasen.

 1. De anagene fase of de actieve groeifase

De eerste fase heet actieve fase, omdat de haarwortelcellen uitsluitend in deze fase haar produceren. In deze fase bevindt de bulbus zich onder de huid. Deze blijft daar tot de rustfase. Ca. 85% van al het hoofdhaar bevindt zich gelijktijdig in de groeifase. Deze anagene fase of groeifase kan 2 tot 6 jaar duren. Het haar groeit gemiddeld ca. 10 cm per jaar en een enkel haar kan meer dan een meter lang worden. De behaarde hoofdhuid bevat ca. 1 miljoen haarfollikels haarwortels, maar doorgaans zijn er maar 100.000 tot 150.000 haren zichtbaar. Zo kun je dus inschatten, hoe groot het aandeel van niet actieve haarfollikels ongeveer is.

 1. De catagene fase of overgangsfase

Aan het einde van de groeifase bevinden de haren zich in een overgangsfase. Deze duurt ca. 1 tot 2 weken. In die tijd bereidt de haarfollikel zich voor op de rustfase. Ca. 2% van de totale haardos bevindt zich tegelijkertijd in de tussenfase. Tijdens deze fase wordt de haarproductie ingesteld en krimpt de haarfollikel tot ca. 1/6 van zijn oorspronkelijke lengte.

 1. De telogene fase of rustfase

Na de overgangsfase volgt de rustfase. Deze duurt gemiddeld 5 tot 6 weken. In deze periode groeit het haar niet, maar blijft het wel met de follikel verbonden, terwijl de huidpapillen zich helemaal onderin in een rustfase bevinden. Ca. 13% van het haar bevindt zich gelijktijdig in de rustfase – dit percentage kan echter variërenvan4% tot 24%.

Aan het einde van deze fase valt het oudere haar uit en het nieuwgevormde haar zoekt zijn weg naar het huidoppervlak, waar het enkele jaren zal blijven. De bulbus gaat terug op zijn plek en het haar zal gezond verder groeien. Deze haargroeicyclus herhaalt zich tijdens een mensenleven vanaf de geboorte gemiddeld 20 keer.

 

Technologie >  Planoxil RG + Keratine

 • > Planoxil RG:
 • Is een haargroeimiddel, gebaseerd op zijn vermogen voor het opwekken van telogene naar anagene conversie.
 • Aanzienlijke verhoging van diepte en de grootte van de haarfollikels.
 • Keratine:
 • Uiterst effectieve conditioner op grond van hoge cystine-niveaus.
 • Maakt een filmvorming mogelijk.
 • Geeft duurzame kracht en glans.

BEVAT GEEN:

 • geen synthetische kleurstoffen
 • geen stoffen van dierlijke oorsprong.
 • GMO’s

 

Dit programma bevat:

 • HAARUITVAL CONTROL SHAMPOO Voor haar dat gevoelig is voor haaruitval.
 • HAARUITVAL CONTROL INTENSIVE LOTION Geavanceerd programma voor dunner wordend haar dat gevoelig is voor haaruitval

 

Gebruiksaanwijzing Programma:

Gebruik 1-2 ampullen per week voor preventief haarverlies , 2-3 ampullen per week voor onderhoud en 3-4 ampullen per week voor intensief resultaat. Na 8- 11 weken van intensieve behandeling, kun je het verder gebruiken ter preventie.Deze lotion dient langere tijd gebruikt te worden.
Het topje van de ampul voorzichtig in een handdoek openbreken, zet het speciale doseerdopje op de ampul.
Ga hierna met het doseerdopje in banen door het haar.
Hierna de lotion inmasseren op de hoofdhuid.
Dit product kan een tintelend effect geven op de hoofdhuid na toedienen, dit is een teken dat de bloedcirculatie actiever is op de hoofdhuid.
Deze tinteling verdwijnt binnen enkele minuten.
Hierna kun je het haar verder stylen zoals je gewend bent.